Competencer September 2017
PTn som hjälper klienter att hitta en lustfylld träning
Jose Nunez är PTn som vill inspirera individer och företag till en hälsosammare livsstil och mer lustfylld träning. Han menar att alla är unika och att det viktiga är att man hittar en träningsform som man tycker är kul och som passar ens specifika förutsättningar. 
 
Hej Jose! Hur kommer det sig att du arbetar som PT och Coach? 
Jag började hjälpa människor innan begreppet fanns. När jag började för 30 år sedan var man helt enkelt tränare för en person, inget märkvärdig med det. Jag märkte snabbt att jag fick massa energi av att hjälp människor framåt i deras utveckling. Att få en annan människa att må och prestera bättre är fortfarande en fantastisk upplevelse. Och det blir aldrig tråkigt! Varje individ bär med sig sin egna historia och det gör att varje träff blir helt unik. Gemensamt för all träning är förhållningsättet till det man gör. Därför var det naturligt att jag blev mer och mer coachande i min tränarroll.

 

Vilken typ av kunder jobbar du med?
Jag har egentligen ingen speciell kund. Men jag föredrar nog människor som inser sitt eget ansvar och som ser mig som ett inspirerande "bollplank". Det är när den balansen uppnås som utvecklingen blir unik och inspirerande på ett kreativt och individuellt anpassat sätt. Jag älskar verkligen att utveckla tankar och göranden kring träning och vår livsstil. Och jag stimuleras av kunder som drar åt samma håll, alltså kunder som är nyfikna på  att utveckla helheten.

 

Vad är vanligaste problemet som du hjälper kunder med?
Det handlar mest om förhållningsättet och bristen på lust och inspiration! Utan det blir det ingen naturlig kontinuitet. Istället för lustfylld och spontan hamnar man lätt i metoder, måsten och bedömning. Problemet blir löst när kunden själv upptäcker att allt som behövs finns inom ramen för den egna kroppen. Med den insikten kommer väldigt mycket av sig själv. Det är oftast saker som man inte ser eller känner när man tar kontakt med mig första gången.

 

Vad är den största utmaningen för de flesta av dina kunder?
Gamla, ofta självuppfyllda, tankar som begränsar görandet. Det gäller att släppa in nya tankar som skapar ett sundare förhållningssätt och på så sätt godare vanor. En viktig del i den processen är att möjliggöra för framgång med en miljö som överensstämmer med förutsättningar, behov och den riktning man vill ta. När man börjar närma sig den balansen kommer energi och hopp samtidigt som resultaten tonar fram. Det är en stark och inspirerande fas som berör många kunder för livet.

 

Vad är dina 3 bästa tips för en mer effektiv träning?
  1. Träna allsidigt, undvik att fastna i monotona och slentriana mönster.
  2. Sök dig till utmanande träning som ger lust och lockar till skratt.
  3. Ta del av Moveoo's tre hörnstenar: instabilitet & oregelbundenhet, vrid & rotationer och var ständigt nyfiken på utmaning i din träning.

 

Vad är det viktigaste du tycker dina kunder ska ta med sig efter att ha träffat dig?
Att du är väldigt bra som du är, och du kan bli bättre om du skaffar dig en insikt i dina behov och förutsättningar. Att det går att träna smart, effektivt och roligt på en och samma gång. Att du vartefter börja förstå, och lita, på dina känslor före ett förutbestämt träningsupplägg. Och att du förmodligen inte m å s t e gå på gym för att må bättre. Du behöver kanske inte ens träna. Kanske dina behovs täcks av att skapa en aktivare vardag. Du är helt unik, det bör din träning och livsstil också vara.
 
 
 
Vill du boka ett personligt möte med Jose? Du hittar mer information och kan boka honom här.
 
 

Relaterade artiklar

Artiklar, tips och idéer... 
... direkt i din email. Prenumerera på Competencers nyhetsbrev!
Double-click to edit